Forradalmi újdonság Magyarországon

Külföldön már több évtizedes múltja van, itthon még csak kapizsgálják…

Mi is az a Profi Esküvőtervezés?
Amerikában több évtizedes múltja van, Angliában és Nyugat-Európában szintén bejáratott módon működik.

Az esküvőtervező cég számtalan profi megoldási javaslatot kínál esküvőjük profi megszervezésére, ötletgazdag lebonyolítására.

Több csomagban, többféle időtartamban, több szolgáltatás-típusra is megrendelhető: kezdve az esküvői tanácsadástól, az egyes résztvevők kiválasztásán és leszerződtetésén át (fotós, videós, étterem, stb.) a nagy nap profi forgatókönyvvel előkészített lebonyolításáig, és az utómunkákig.

Miért nem volt eddig Magyarországon esküvőtervező?

Mivel a profi esküvőtervezés teljes embert kíván, a maximális szakmai tudás melletta tervezőnek számtalan képességgel kell rendelkeznie annak érdekében, hogy az Ön esküvőjét tökéletesen, zökkenőmentesen meg tudja tervezni és lebonyolítani.

Így tud minden gondot profin levenni az Önök válláról, egyedi megoldásokat csempészni az esküvőjük hangulatába, hogy átlásson és összefogjon mindent az esküvő kapcsán. Ő a felelős, ha kell irányt mutat, ha kell támogat.

Miért is tértünk ki erre ilyen részletesen?

Mostmár közelebbről megismerhette, milyen összetett feladat az esküvőtervezés, és hogy ezek a bizonyos készségek megléte mennyire befolyásolja azt, hogy Ön bizalmat szavaz-e az adott cégnek vagy sem.

Tehát ha ilyen készségekkel rendelkezik az illető, nagy valószínűséggel alkalmas arra, hogy rábízzák életük nagy napjának megtervezését és megszervezését.

A gyakorlati teendők után zárójelben a hozzá szükséges készséget tüntettük fel.

Milyen feladatai vannak az esküvőtervezőnek?

És ehhez milyen készségekkel kell rendelkeznie?

 • Ha Önöknek már vannak elképzeléseik, készségesen meghallgatja azt, amiben tanácsát kérik, segít. (empatikus)
 • Ha Önöknek nincsenek ötleteik, szívesen mutat irányokat, ötleteket, melyen elindulva kialakítják együtt a csak Önökre jellemző esküvőt, és annak minden részletét. (kreatív)
 • Kiterjedt kapcsolatrendszere van: olyan szolgáltatások képviselőivel, dolgozik, akik a legmagasabb színvonalon, hibák nélkül, egyedi ötletekkel  biztosítják a Nagy Nap felejthetetlenségét. (elkötelezet, rutinos)
 • Közreműködők és szolgáltatások kiválasztásakor, ajánlásakor a jegyes pár érdekeit képviseli (tárgyalástechnikában jártas: testbeszéd, kommunikáció, marketing, stb.) 
 • Összehangol, harmóniát teremt az egyes stílusok között: a kiválasztott esküvői helyszínhez illő dekorációkat, anyagokat, színeket, fényeket választ, tanácsot ad a pár és a résztvevők öltözetét illetően. Ízletes,  odaillő vacsora-menüket kínál, ért a megfelelő zenei stílus kiválasztásához is, egyszóval az esküvő minden alkotóelemét egyetlen stílusba fonja össze. (stylist)
 • Költségtervet készít, melyet az esküvő utánig folyamatosan karban tart: számon tartja a kiadásokat, a kifizetett előlegeket, ezek határidejét. (alapos, megbízható)
 • Időterveket készít határidőkkel: egységbe foglalja, hogy melyik esküvői szolgáltatást mikor kell kiválasztani, lefoglalni, kinek mikor mi a feladata. (szakmailag nagy tudású és tapasztalt)
 • Folyamatos tervezés és szervezés: az esküvőig hátralévő időszakban az esküvő minden részletére kiterjedően teendők, események összehangolása: (objektív)
 • Problémamegoldó: ha bármilyen váratlan esemény felmerül a szervezés vagy a nagy nap során, azért az esküvőtervező felel, az ő kötelessége elhárítani a nehézségeket. Amikor kell, a színre lép. Amikor kell, a háttérben marad. Mindent gondosan előkészít, és betartatja a párral közösen összeállított lebonyolítási tervet a nagy napon a közreműködőkkel. (szervezés, kommunikáció)

És mennyivel nyújt többet ennél a Profi Esküvőtervező az Ön számára?

Zárójelben utána megint a hozzá szükséges készségek

 • Felbecsülhetetlen értékű garanciákat nyújt az Önök számára. Ez az egész országban teljesen egyedülálló. Győződjön meg róla, hogy nem a levegőbe beszélek. (garancia)
 • Forrásokat tud teremteni: Amellett, hogy megtervezi a költségeket, azok átcsoportosításával Önök több szolgáltatást tudnak kapni az esküvőjükre ugyanannyi pénzért  :)) (olyan, mint egy jó könyvelő: hiszen tényleg könyvelő)
 • Egyedi, csak az Önök esküvőjére kitalált menüsort tervez. Gondolta volna, hogy az egyedi menü elkészítése nem kerül többe, mint a nem egyedié? (A Profi Esküvőtervező éveken át tartó szakmai „kiképzést” kapott egy elismert séftől, így tisztában van az alapanyagok árával és a profi vendéglátással úgy általában…)
 • A profi esküvőtervezővel biztosan megtalálják az ideális helyszíntesküvőjükre. Ő ugyanisminden típusú helyszínt bejárt, mindenhonnan értékes tapasztalatokkal tért haza. (tíz éve énekesnőként és ceremóniamesterként dolgozik esküvőkön, élesben tesztelte az egyes helyszínek vendéglátásának milyenségét: a profikat szerződtette)
 • Profi a nem várt helyzetek megoldásában. Jól tud kommunikálni a személyzettel, a közreműködőkkel (volt szállodavezető és felszolgáló is)
 • A kiváló hangulat a szívügye. Zene-szakértő: Megbízható tanácsot tud Önnek adni, hogy melyik zenekar, műsorszám milyen igények kielégítésére alkalmas, és milyenekre nem. A produkciók reális árával is tisztában van. (énekesnő, zenész)
 • Megfelelő jogi háttérrel bír: a megrendelési szerződéseket mindenkor a Jegyes Pár érdekeit képviselve állítja össze (folyamatosan a legjobb jogászokkal konzultál)
 • Ismeri a népi hagyományokat, játékokat (az ország legjobb vőfélyeitől tanul hétről-hétre esküvőkön)
 • Teljes szívből együtt érez a jegyes párral. Ismeri a kétségeket, a szervezési nehézségeket, a félelmeket, a rejtett vágyakat (mert neki is volt már esküvője.)